2021. április 1., csütörtök

A Legjobb Díjnak Járó Díj

 

Kevésbé ismert irodalmi díjak
Tom Gauld kevésbé ismert irodalmi díjakat bemutató sorozata

Az utóbbi időszakban komoly mozgolódás figyelhető meg a magyar fantasztikus irodalmi díjak terén. Megalakult a Monolit-díj, az SFF Vektor Év Könyve elismerése, átszervezik a Zsoldos Péter-díjat, mindeközben pedig számos egyéb szakmai elismerés is virágzik, mint a Hexa-díj, a Preyer Hugo-díj, a Trethon-gyűrű és a Dugonics András Irodalmi Díj. Csak 2021-ben több elismerés is létrejött: a Döglött ufó Díj (amit az Odaértett Olvasó adományoz), az Arany Varázsbot-díj (a legjobb, 50 fölötti fehér férfi által írt fantasy műveknek), vagy a Legrégebbóta Várt Folytatások Díja (köznapi nevén: Rothfuss-díj).

A hazai szakmai közösség és az olvasók úgy érezték, illő lenne a díjak mögött munkálkodó embereket is valamilyen kiemelésben részesíteni, ezért 2021. április 1-én megalapítják a Legjobb Díjnak Járó Díjat, amit egy felkért zsűri oszt ki minden évben az aktuálisan legérdekesebbnek és legszexibbnek ítélt magyar díjak között.

A szakmai zsűri tagjai:

Tropauer Hümér, Arany Buzogányos költő

Elon Musk, üzletember, feltaláló, technoking

Prostatikus Vogon Jeltz, költő, esztéta, filantróp

A Legjobb Díjnak Járó Díj elnyerője egy csomag Mogyi sósmogyoróban részesül, illetve az adott évben nem kell átadnia a saját díját, ezzel mentesül minden, a díjátadással kapcsolatos kritikától, nehézségtől, értetlenkedő és okoskodó kommentek olvasásától ill. egy kiadós fejfájástól. 

Sajnos az idei Legjobb Díjnak Járó Díj nyertesének kihírdetése bizonytalan időre tolódott, ugyanis Prostatikus Vogon Jeltznek épp kiújult a szezonális depressziója, és szeretné azt teljesen kiélvezni. 

A szervezők minden, a díjukhoz kapcsolódó javaslatot mogorván és ellenszenvesen várnak, a beérkező emaileket egyenesen a spam mappába irányítják. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése